Idealna przystawka

Małe przekąski, mieszczące się w dłoni, wystarczające na kęs lub dwa – tak w skrócie można opisać Finger Food, jednak to coś więcej niż tylko mini dania. Są uniwersalne w zastosowaniu, mogą pełnić rolę przystawki, dania głównego, deseru i sałatki. Przygotowywane w postaci musów, koreczków, kanapeczek, roladek, babeczek i wielu innych. Pojedyncze porcje finger food  mogą być głównym poczęstunkiem podczas kameralnej rodzinnej uroczystości, wystawnego bankietu czy przerwy szkoleniowej.

Świetnie sprawdzają się jako uzupełnienie przerwy kawowej, jako przystawka przed podaniem dania głównego czy dodatek do kolacji. Ich niewielkie rozmiary i duża różnorodność spowodowały, że cieszą się uznaniem wśród gości. Catering finger food pozwala zaoszczędzić czas i przestrzeń, jest to bardzo duża zaleta jeżeli nie dysponujemy dużą salą gdzie goście zasiadają przy stole, używając przy tym talerzy i sztućców.

Przekąski finger food nie wymagają używania talerzy, są jedzone palcami dzięki czemu mogą być elementem imprez na stająco, w czasie przerwy szkoleniowej, czy podczas przerw szkoleniowych. Jest to bardzo komfortowa sytuacja dla naszych gości, którzy mogą się posilić bez konieczności szukania sobie miejsca do siedzenia, bez obaw przed ubrudzeniem, bo finger food podane są w oddzielnych przystosowanych do tego naczyniach, plastikowych lub szklanych, ceramicznych.

Pobierz ofertę
01

Menu I - ,,Na dobry początek” dla 10 osób

  • Wytrawny muffinek z oliwkami, papryką i tymiankiem x 8 porcji
  • Tarta z boczkiem i porem x 8 porcji
  • Kanapeczka z serem gouda, szynką na sałacie lodowej x 8 porcji
  • Kanapeczka z hummusem i pieczoną cukinią x 8 porcji
  • Tortilla z kurczakiem, brokułem i sosem czosnkowym x 8 porcji
  • Tortilla z twarożkiem ziołowym, suszonymi pomidorami i kiełkami x 8 porcji

198zł za zestaw

02

Menu II - „Różnorodne” dla 20 osób

  • Tarta z kurczakiem, pomidorem i brokułem x 10 porcji
  • Roladka szpinakowa w cieście naleśnikowym z serkiem i szynką x 10 porcji
  • Mini burger z kotlecikiem, ogórkiem i pomidorem x 10 porcji
  • Ślimaczek z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem x 10 porcji
  • Babeczka z meksykańskim burito x 10 porcji
  • Hummus ze świeżymi warzywami x 10 porcji
  • Muffinek marchewkowy z serkiem waniliowym x 10 porcji
  • Muffinek truskawkowy pod kruszonką x 10 porcji

389zł za zestaw

03

Menu III - „Ciekawych połączeń” dla 20 osób

  • Mini Burger wołowy z serem i warzywami i sosem BBQ x 10 porcji
  • Kanapeczka z szarpaną wieprzowiną i korniszonem x 10 porcji
  • Grisinni z szynką dojrzewającą, rukolą i parmezanem x 10 porcji
  • Roladka z marynowanych daktyli otulonych chrupiącym bekonem x 10 porcji
  • Vol au vent z nadzieniem z grzybów leśnych x 10 porcji
  • Tartinka na cieście francuskim z camembertem, winogronem i prażonym migdałem x 10 porcji
  • Krewetka tygrysia w chrupiącym panko z sosie ponzu x 10 porcji
  • Mus mango z granarem x 10 porcji
  • Panna Cotta z truskawkami x 10 porcji

438zł za zestaw

Zapraszamy

Biuro Food Passion
Ul. Piotra Norblina 23
Gdańsk Strzyża

Kontakt

Zapraszamy do przesłania zapytania ofertowego, które nie jest wiążące z rezerwacją terminu czy poniesieniem kosztów. W polu ‘’informacje dodatkowe, życzenia specjalne’’ prosimy o wpisanie wszystkich informacji, które pozwolą nam precyzyjnie przygotować ofertę: planowany budżet, przewidywaną ilość osób, czas trwania imprezy, godziną rozpoczęcia czy charakter spotkania.