Idealna przystawka

Małe przekąski, mieszczące się w dłoni, wystarczające na kęs lub dwa – tak w skrócie można opisać Finger Food, jednak to coś więcej niż tylko mini dania. Są uniwersalne w zastosowaniu, mogą pełnić rolę przystawki, dania głównego, deseru i sałatki. Przygotowywane w postaci musów, koreczków, kanapeczek, roladek, babeczek i wielu innych. Pojedyncze porcje finger food  mogą być głównym poczęstunkiem podczas kameralnej rodzinnej uroczystości, wystawnego bankietu czy przerwy szkoleniowej.

Świetnie sprawdzają się jako uzupełnienie przerwy kawowej, jako przystawka przed podaniem dania głównego czy dodatek do kolacji. Ich niewielkie rozmiary i duża różnorodność spowodowały, że cieszą się uznaniem wśród gości. Catering finger food pozwala zaoszczędzić czas i przestrzeń, jest to bardzo duża zaleta jeżeli nie dysponujemy dużą salą gdzie goście zasiadają przy stole, używając przy tym talerzy i sztućców.

Przekąski finger food nie wymagają używania talerzy, są jedzone palcami dzięki czemu mogą być elementem imprez na stająco, w czasie przerwy szkoleniowej, czy podczas przerw szkoleniowych. Jest to bardzo komfortowa sytuacja dla naszych gości, którzy mogą się posilić bez konieczności szukania sobie miejsca do siedzenia, bez obaw przed ubrudzeniem, bo finger food podane są w oddzielnych przystosowanych do tego naczyniach, plastikowych lub szklanych, ceramicznych.

Pobierz ofertę
01

Menu I - dla 10 osób

  • Kanapeczka koktajlowa z grillowanym kurczakiem, warzywami na sałacie lodowej x 8 porcji
  • Kanapeczka koktajlowa z pastą z suszonych pomidorów  x 8 porcji
  • Kanapeczka z serem gouda, szynką na sałacie lodowej x 8 porcji
  • Tartaletka z pastą makreli x 8 porcji
  • Roladka z pieczonego buraka z serem pleśniowym x 8 porcji
  • Tartinka z wegetariańskim pasztetem i winogronem x 8 porcji

230zł za zestaw

02

Menu II - dla 10 osób

  • Tartaletka  z łososiem wędzonym i twarożkiem x 8 porcji
  • Tartinka ze szpinakiem i serem feta x 8 porcji
  • Melon zawinięty w szynkę dojrzewającą x 8 porcji
  • Vol au vent z pastą drobiową x 8 porcji
  • Krewetki tygrysie w chrupiącym panko x 8 porcji
  • Sałatka z marynowaną gruszką, serem brie na sosie malinowym x 8 porcji

280zł za zestaw

03

Menu III - dla 20 osób

  • Kanapeczka koktajlowa z grillowanym boczkiem i jajkiem x 10 porcji
  • Kanapeczka koktajlowa z kurczakiem w ziołach, warzywami na sałacie lodowej x 10 porcji
  • Wykwintne koreczki serowe na musie malinowym x 10 porcji
  • Tartinka z pastą drobiową x 10 porcji
  • Tartalekta ze szpinakiem i serem feta x 10 porcji
  • Mini sałatka grecka x 10 porcji
  • Mini sałatka z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą x 10 porcji
  • Humus z świeżymi warzywami x 10 porcji
  • Muffinek truskawkowy pod kruszonką x 10 porcji

430zł za zestaw

04

Menu IV - dla 20 osób

  • Mini Burger wołowy z serem i warzywami i sosem BBQ x 10 porcji
  • Mini Burger wegetariański z grillowaną cukinia i humusem  x 10 porcji
  • Tartinka z pasztetem wegetariańskim i winogronem x 10 porcji
  • Tartinka z pastą drobiową x 10 porcji
  • Tartaletka z tatarem ze śledzia x 10 porcji
  • Tartaletka z pastą z makreli x 10 porcji
  • Mini sałatka grecka x 10 porcji
  • Roladka z pieczonego buraka z serem pleśniowym x 10 porcji
  • Mus czekoladowy x 10 porcji

470zł za zestaw

05

Menu V - dla 20 osób

  • Mini Burger wołowy z serem i warzywami i sosem BBQ x 10 porcji
  • Muszle makaronowe z serem ricotta i suszonymi pomidorami x 10 porcji
  • Tartinka z chleba razowego z twarożkiem łososiowym x 10 porcji
  • Tartinka z serkiem ziołowym i krewetkami x 10 porcji
  • Vol au vent z pastą z makreli wędzonej i kawiorem x 10 porcji
  • Klasyczna sałatka cezar z kurczakiem i grzankami x 10 porcji
  • Melon owinięty szynką dojrzewającą x 10 porcji
  • Mini brownie x 10 porcji
  • Mini tiramisu x 10 porcji

500zł za zestaw

06

Menu VI - dla 20 osób

  • Rostbef z musem chrzanowym na sosie mango x 10 porcji
  • Muszle makaronowe z serem ricotta i suszonymi pomidorami x 10 porcji
  • Vol au vent z pastą z wędzonej makreli i kawiorem x 10 porcji
  • Vol au vent ze szpinakiem i serem feta x 10 porcji
  • Grillowane krewetki na musie guacamole x 10 porcji
  • Sałatka z marynowaną gruszką, serem brie i malinowym sosie vinegrette x 10 porcji
  • Pomidorki cherry nadziewane serem feta x 10 porcji
  • Mini creme brulee x 10 porcji
  • Mini tiramisu x 10 porcji

600zł za zestaw

07

Menu VII - dla 20 osób

  • Rostbef z musem chrzanowym na sosie mango x 10 porcji
  • Roladki z łososia wędzonego nadziewane serkiem mascarpone x 10 porcji
  • Vol au vent z pastą z wędzonej makreli i kawiorem x 10 porcji
  • Vol au vent z pastą suszonych pomidorów x 10 porcji
  • Grillowane krewetki na musie guacamole x 10 porcji
  • Sałatka z mango i krewetkami aromatyzowanymi kolendrą x 10 porcji
  • Tartinka z kaczką sous-vide i pomarańczami x 10 porcji
  • Tartinka z łososiem wędzonym, jajkiem przepiórczym i kawiorem x 10 porcji
  • Mini tiramisu x 10 porcji

650zł za zestaw

Zapraszamy

Biuro Food Passion
Ul. Piotra Norblina 23
Gdańsk Strzyża

Kontakt

Zapraszamy do przesłania zapytania ofertowego, które nie jest wiążące z rezerwacją terminu czy poniesieniem kosztów. W polu ‘’informacje dodatkowe, życzenia specjalne’’ prosimy o wpisanie wszystkich informacji, które pozwolą nam precyzyjnie przygotować ofertę: planowany budżet, przewidywaną ilość osób, czas trwania imprezy, godziną rozpoczęcia czy charakter spotkania.